Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

2 Περί τίνος πρόκειται...

Ας συστηθούμε...

Τέλη Αυγούστου, ανασκόπηση ενός έτους! Οι περισσότεροι στον κόσμο τούτον κάνουν ετήσιο απολογισμό την πρωτοχρονιά, εγώ τον κάνω τον μήνα που ψήνεται ο κολιός και τσιμπάν οι παχιές οι μύγες. Μ'αρέσει καλύτερα αυτή η σαιζόν, "Σεπτέμβρης 09- Αύγουστος 10". Όχι, δεν είμαι κάτοχος τηλεοπτικού σταθμού, ούτε τηλεπαρουσιάστρια και βεβαίως όχι τηλεμαϊντανός! Είμαι μια αιώνια πλέον φοιτήτρια και για πάντα μαθήτρια της ίδιας της ζωής. Αποφάσισα να ξεκινήσω ένα blog γιατί θεωρείται το απόλυτο must. Η αλήθεια είναι ότι χθες έκανα φανουρόπιτα(να συγχωρεθεί η μάνα του άι-Φανούρη, έτσι λένε), είδα περίεργα όνειρα το βράδυ, είχα και νεύρα με τον καλό μου από χθες αλλά και το αντίθετο, οπότε, σηκώθηκα με κέφια το πρωί. Ολοκληρώνοντας, λοιπόν, αυτό το έτος θα κάνω check και στο κουτάκι της ζωής που λέει: "Φτιάξε έναν προσωπικό χώρο στο internet." κι αυτό με γεμίζει αρκετά!


Μου αρέσουν οι ταινίες γιατί κρύβουν μια ωμή πραγματικότητα και την απόλυτη αλήθεια. Την κρύβουν είπα! Όταν ήμουν κοριτσάκι μου λέγανε αυτά συμβαίνουν μόνο στις ταινίες ή μόνο στα παραμύθια, τώρα που μεγάλωσα λίγο, απορώ αν οι ταινίες είναι βασισμένες σε αληθινά γεγονότα ή αν η πραγματικότητα που βιώνουμε έχει αντιγραφεί από ταινίες. Μέσα από τις ταινίες θα μεταφερθούμε στη στυγνή αλήθεια και θα προσπαθήσουμε να διδαχθούμε πριν μπούμε στην διαδικασία να κάνουμε λάθη και μάθουμε από αυτά. Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία! κι ένας απλός σχολιασμός αρκεί. Περιλήψεις, τρέιλερς και πολλά πολλά θα τα παραβλέπω γιατί μπορείτε να τα βρείτε παντού, το ζουμί με ενδιαφέρει και πως το εκλαμβάνει ο καθένας μας.

Όλα τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα κι ελπίζω να σας κρατήσω συντροφιά με τις απόψεις μου και να μην σας εκνευρίσω. Για όλες τις περιπτώσεις, υπάρχει η λύση και λέγεται εποικοδομητικός διάλογος. Και να θυμάστε: "Μακρύτερα βλέπει ο γλάρος που πετάει ψηλότερα!"



Ευχαριστώ για τη συντροφιά σου Ιωνάθαν μου...

2 σχόλια:

  1. Καλή αρχή εύχομαι και πολλές πολλές αναρτήσεις. Όντως οι ταινίες μπορούν όχι απλά να σε ταξιδέψουν αλλά και να σε διδάξουν. Θα χαρώ να δω τις προτάσεις σου και τις σκέψεις σου πάνω σε αυτές.
    Και πάλι καλή αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πάρα πολύ συνταξιδιώτη! Χαρά μου να μοιραστούμε απόψεις και ιδέες! Καλή πορεία και στην δικιά σου γωνιά!

    http://filmaddicted.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή